25 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
1,3 dl langyos víz
1 kávéskanál cukor
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
1/2 kávéskanál só
1 lila hagyma
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)
A liszt közepébe kis mélyedést készítünk. Az élesztőt a cukorral és 80 ml vízzel elkeverjük, a lisztre öntjük, és letakarva 10 percig pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a sót, 2 evőkanál olívaolajat, a kakukkfű felét, további 1/2 dl langyos vizet és a zúzott fokhagymát. Az egészet összedolgozzuk, majd 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, kézzel a kívánt formára nyomkodjuk. Elosztjuk rajta a felszeletelt hagymát, megszórjuk a maradék kakukkfűvel, és meglocsoljuk a megmaradt olajjal. Előmelegített, 220 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Tejföllel tálalhatjuk.