250 g liszt
200 g enyhén puha vaj, apró darabokra vágva
100 g porcukor átszitálva
egy csipet só
2 tojássárgája
+
1 nagy narancs reszelt héja
1 darabka friss gyömbér reszelve, vagy 1 teáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál fahéj
Az ízesítések száma végtelen, a fantáziádra van bízva.
A lisztet a deszkára szitáljuk és egy kis mélyedést nyomunk bele. A vajat, porcukrot, és a sót a mélyedésbe tesszük. gyengén összekeverjük, majd a tojás sárgáját is hozzá tesszük.
Addig dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg homogén tésztát kapunk.
A tenyerünkkel a tésztát 3-4 alkalommal magunktól elfelé megnyújtjuk, amíg teljesen sima nem lesz. Cipót formázunk belőle, becsomagoljuk, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kb.3-4 mm -re nyújtjuk, majd hullámos tésztaszaggatóval kiszaggatjuk. Én ezután kekszmintázó kis pecsétekkel mintákat nyomtam a kekszkorongok közepébe.Előmelegített sütőben,kb. 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben, rövid idő alatt aranybarnára sütjük. Vigyázzunk, hamar megsül.