Karfiolkrémleves

Hozzávalók:


1 nagyobb fej karfiol
1 fej hagyma
1 ek olaj
alaplé

őrölt bors
kevés mustár
őrölt szerecsendió
2,5 főzőtejszín
bazsalikom illetve egyéb zöld ízlés szerint

Elkészítés:


Kevés olajon dinszteljük a hagymát, majd mehet rá a megtisztított, rózsáira szedett karfiol. Néhány percig olajon pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük. Sóval, borssal, mustárral és szerecsendióval fűszerezzük. Ha szeretnénk ízesíthetjük .... kb. bármivel, amihez kedvünk van, nálam most bazsalikom és petrezselyem került (a bazsalikom csak a végén, turmixolás előtt)
Botmixerrel pürésítjük, majd mehet hozzá hőkiegyenlítéssel a tejszín.