Kevert almás diós süti

Hozzávalók:


Ez a teljes adag .. nagy tepsi kell hozzá.. nekünk elég a fél! :)
9 alma
18+10 dkg dió
1 ek fahéj (szerintem elég kevesebb is)
6 tojás
30 dkg cukor
3 van cukor
1 dl olaj
fél kg liszt
1 citrom reszelt héja
2 sütőpor

Elkészítés:


Reszeljük le az almát, adjunk hozzá egy 1 evőkanál fahéjat.
A 6 tojást 30 dkg cukorral, 3 vaníliás cukorral robotgéppel keverjük krémes állagúra.
A fahéjas almát csavarjuk ki és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásos masszához + a reszelt citromhéjat. 1 deci olajat, a lisztet, sütőporokat és 18 dkg darált diót dolgozzunk össze.
Sütőpapírral bélelt sütőbe öntsük a masszát egy nagyobb méretű tepsibe.
10 dkg durvára vágott dióval szórd meg a tetejét.
Előmelegített sütőben 1 óra alatt 180 fokon gyönyörűen feljön, fantasztikus sütemény lesz.