28×8 cm-es formához:
120 g natúr joghurt
75 g olaj
100 g kristálycukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
180 g liszt
1/2 csomag sütőpor
A körtés részhez:
400 g körte (kb 3 egészséges darab)
1/2 teáskanál fahéj
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál búzadara
Először elkészítem a körtés részt. A körtéket kicsumázom, kockákra vágom. Felteszem egy lábasban a cukorral, a fahéjjal, hagyom kicsit levet engedni, majd hozzáadom a búzadarát. Kb 5-7 percig kevergetem, amíg megszívja magát a búzadara és kicsit kocsonyás nem lesz.
A tésztához az olajat, a joghurtot és a tojást elkeverem kézi habverővel, hozzáadom a cukrokat és a csipet sót.
Majd a száraz hozzávalókat is hozzáadom és csomómentes tésztává keverem. Ha nagyon szilárd lenne, adok hozzá egy kis joghurtot.
A sütőpapírral bélelt forma aljára kaparom a tésztát, majd egyenletesen eloszlatom rajta a körtés részt.
190 fokos sütőben 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.