a tésztához:
30 dkg finomliszt
25 dkg kristálycukor
5 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál méz
1 csomag sütőpor
1 tojás
2 dl tej
a csokoládékrémhez:
25 dkg vaj vagy margarin (én vajjal csináltam, szerintem ég és föld a különbség – finomabb vajjal)
25 dkg porcukor
3 dkg cukrozatlan (holland) kakaópor
5 evőkanál tej
pici rum, vagy rumaroma, de ez elhagyható
+
egy zacskónyi kókuszreszelék
A cukrot, a vajat, a mézet és a tojást habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a tejet. Ehhez adagoljuk a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk a masszát és 170 fokon olyan negyed órán keresztül sütjük (tűpróbáig, figyelni kell). Ha kihűlt, kockázd fel, ekkor érdemes nekilátni a csokimasszának.
A hozzávalóit jól keverd ki, majd nagyon lassú tűzön olvaszd fel, egész kis lángon tartva, hogy éppen csak folyékony legyen.
A piskótakockákat a csokimasszába jól belemártjuk, majd jöhet a hempergőzés a kókuszreszelékben.