4 x 200 ml-es pohárhoz)
A keksz alaphoz:
150 g zabkeksz
50 g kókuszreszelék
A pohárkrémhez:
500 ml kókuszkrém
1 vanília rúd kikapart magja
4 db lapzselatin
350 g eper + 50 g a díszítéshez
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
A kekszes alaphoz a kókuszreszeléket serpenyőben megpirítjuk. A zabkekszet késes aprítóban összezúzzuk vagy egy nyújtófa segítségével apróra törjük és összeforgatjuk a kettőt. A krémhez a kókuszkrémet egy tálba öntjük és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk a csomagolása hátoldalán található utasítás szerint. Az epreket feldaraboljuk, lábasba tesszük, ráöntjük a cukrot és közepese lángon addig hevítjük, amíg a cukor el nem olvad. Turmixgéppel/botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint és forráspontig hevítjük. Belereszeljük a citromhéjat és szobahőmérsékletűre hűtjük.
A kókuszkrémet robotgéppel felverjük és beleforgatjuk a citromos eperpürét. Következhet a rétegezés: a poharak aljába öntjük a pirított kókuszos kekszmorzsát, körberakjuk vékony eperszeletekkel a poharat, beletöltjük a könnyed kókuszos gyümölcsös krémet és pár eperszemmel díszítjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.