Krémes forró csokoládé

Hozzávalók:


2 személyre
5 dl tej (2,8%-os) vagy 4 dl tej + 1 dl habtejszín
3 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál étkezési keményítő
6 dkg jó minőségű étcsokoládé
2 evőkanál barna cukor
a tetejére: tejszínhab, holland kakaópor

Elkészítés:


Kimérünk 4 dl tejet, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a cukrot, és elkezdjük melegíteni. Mire a tej forró lesz, néhányszor megkeverve a csokoládé és a cukor elolvad benne. Közben a maradék tejbe rakjuk a keményítőt és a kakaóport, majd óvatosan a forró csokoládés tejhez csorgatjuk, közben kézi habverővel folyamatosan kavargatjuk, hogy csomómentes legyen. Újra felforrósítjuk, és állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg szépen be nem sűrűsödik. Forrón bögrékbe öntjük, tejszínhabbal és kakaóporral díszítve kínáljuk.