Krémes tejberizs (Jamie Oliver)

Hozzávalók:


240 g rizs (gömbölyű szemű, hagyományos vagy pl. rizottó rizs v. Müller desszert rizse)
1 l teljes tej
3 dl tejszín
4 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:


Ennek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Ehhez amúgy tökéletes a sima rizs vagy pl. a rizottó rizs, a lényeg, hogy ne hosszúszemű fajtát használj. nekem ez a tejberizs recept messze legjobban a Müller fél kg-os csomagolásban kapható desszert rizsével sikerült.

Tedd oda a tűzhelyre a lábast, öntsd bele a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a rizst. Keverj egyet rajta és forrald fel kis lángon, hogy ne fusson ki a tej.
Ha felforrt, akkor takaréklángon, fedő alatt főzd fél órát.
Kétszer-háromszor elég megkeverni.
Kapcsold le a lángot alatta.
Ha túl keménynek találod, egy kevés tejjel lehet még hígítani. Szerintem eperlekvárral vagy málnalekvárral a legfinomabb – ha lehet olyannal, amiben a gyümölcs ízét minél jobban kiérezni.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/kremes-tejberizs-recept-jamie-oliver-modra