Kukorica krémleves

Hozzávalók:


30 dkg kukorica (konzerv vagy fagyasztott)
1 csokor újhagyma
5 dl alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál reszelt szerecsendió

őrölt bors
2 evőkanál vaj
2 dl tejszín
1 teáskanál csilis olaj (elhagyható)
a tálaláshoz:
az újhagyma zöldje (elhagyható)
pirított szalonna (elhagyható)

Elkészítés:


Az újhagyma felkarikázott, fehér részét és a nagyobb darabokra vágott fokhagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a kukorica meg nem puhul. A leves sűrűjéből egy merőkanálnyit kiszedünk, és tálalásig félretesszük. A többi levest botmixerrel pürésítjük, a tejszínt is hozzátéve fűszerezzük, elkeverjük benne a csilis olajat, és újraforraljuk.
A tortillák mindkét oldalát száraz, tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk, majd kisebb darabokra tépkedjük.
A kiszedett kukoricát visszatesszük a levesbe. Tálaláskor a tetejét megszórjuk szalonnával meg a hagyma apróra vágott zöldjével, és a tortillával kínáljuk..