Lencsekrém

Hozzávalók:


50 dkg főtt lencse (lehet konzerv is)
2 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 kávéskanál őrölt kömény
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál mustár só
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


Az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Beleöntjük a lencsét. Megszórjuk köménnyel, sóval, borssal, pirospaprikával. Átkeverjük, és levesszük a tűzről. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a mustárt, és a lencseszemeket krumplitörővel összetörjük. (Botmixerrel is pürésíthetjük.) Végül meglocsoljuk a maradék olajjal.

A krémet tálalhatjuk pirítóssal vagy péksüteménnyel valamint friss zöldségekkel, de adhatjuk köretnek is.