Mákos-banános bögrés süti

Hozzávalók:


A tésztához

1 bögre darált mák
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tejszín
2 púpozott ek. puha vaj
1 nagy tojás
2 banán
1 tk. vaníliaaroma
1 mk. só
fél zacskó sütőpor
A vaníliakrémhez

1/2 bögre krémsajt (pl. Mascarpone vagy Philadelphia)
2 ek. puha vaj
2 bögre porcukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom kifacsart leve

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A vajat a tejszínnel és a cukorral robotgéppel keverd krémesre. Add hozzá a tojást, a vaníliaaromát és a villával összetört banánokat. Egy másik edénybe mérd ki a lisztet, keverd bele a sót és a sütőport, végül a darált mákot, majd keverd össze a banános krémmel.
Az egyszerű bögrés süti tésztáját kivajazott és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsd, told a sütőbe és legalább 25 percig süsd. Fogpiszkálóval vagy villával ellenőrizd, megsült-e a 10 perc alatt összedobható bögrés süti közepe is.

A vaníliakrémhez a hozzávalókat töltsd keverőedénybe, majd robotgéppel keverd simára, krémesre. A kihűlt bögrés süti tetejét kend meg a krémmel.