Mákos-sárgabarackos lepény

Hozzávalók:


(~25x35 cm tepsi, lehet kicsit kisebb, akkor magasabb lesz a tészta):
1 bögre/csésze=250 ml
3 nagy (vagy 4 kisebb) tojás
1/2 bögre (100 g) nádcukor
1/2 bögre (100 g) kristálycukor
2x2/3 bögre (2x160 ml) zsírosabb joghurt (vagy kefir vagy tejföl vagy ezek keveréke)
2 bögre (300 g) liszt
1 csomag (10 g) sütőpor
1/2 bögre mák (előbb mér, aztán darál, 125 ml=kb. 80 g)
350-400 g sárgabarack és néhány fürt ribizli, illetve más tetszőleges, mákot szerető gyümölcs

Elkészítés:


Amíg a sütő előmelegedett és én a gyümölcsökkel foglalkoztam, a tésztával a robotgép dolgozott helyettem: a tojásokat közepes fokozaton kihabosította a cukrokkal, majd belekeverte a joghurt felét, azután a lisztet a sütőporral, majd a joghurt másik felét, végül pedig egyszerűen - egy szilikon lapáttal - beleforgattam a frissen darált mákot.
Sütőpapíros (vagy vajazott-lisztezett) tepsibe terítettem a tésztát, rádaraboltam a kimagozott barackot és megszórtam ribizliszemekkel. 200 °C-on, kb. 30 perc alatt sült meg. Porcukrozva és anélkül is finom a végeredmény.