Málnás-áfonyás-mentás joghurt jégkrém

Hozzávalók:


2-2 bögre friss málna és áfonya (legyen inkább kicsit több!)
2-2 evőkanál méz
pár csepp frissen facsart citrom és némi reszelt citromhéj (úgy érzésre)
2-2 bögre görög joghurt (vaníliás ízesítésű, ha lehet, de a natúr is megfelel)
5-5 levél menta

Elkészítés:


Vegyünk elő két tálat, az egyikbe tegyük a málnát (kicsit törjük össze), a másikba a turmixgéppel pépesített áfonyát.
Mossuk meg a mentaleveleket és vágjuk nagyon apróra.
Adjunk az előkészített gyümölcsökhöz 2-2 bögre görög joghurtot, majd jöhet a többi hozzávaló: ízenként 2 evőkanál méz, pár csepp frissen csafart citromlé, némi reszelt citromhéj és az apróra vágott mentalevelek.
Keverjük össze a jégkrém alapot úgy, hogy maradjanak benne fehér részek, ne keverjük homogénre.
Vegyük elő a jégkrémformákat: töltsük meg mindegyiket a feléig az egyik ízzel.
Tegyük a mélyhűtőbe egy negyed órára. (A maradékokat addig tároljuk a hűtőben.)
Vegyük elő a félig fagyott jégkrémet és töltsük fel a formát a másik ízzel.
Tegyük öt-hat órára a mélyhűtőbe a jégkrémeket.
Fogyasztás előtt mártjuk forró vízbe a formákat, hogy könnyedén kicsússzanak a kész jeges finomságok.
Megjegyzés
Nem fontos kétrétegűt készíteni, lehet csak málnás vagy csak áfonyás. Ha egyféle gyümölcsből készítjük, figyeljünk a mennyiségekre és az arányokra.