Márványos csirke

Hozzávalók:


700 g csirkemell filé
30 g étkezési zselatin por
1 ek pirospaprika (édes)
3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
bors

petrezselyem (kapor),apróra vágva

Elkészítés:


A húst vágjuk kis darabokra. Forgassuk össze az összes többi hozzávalóval. Tegyük bele egy sütőzacskóba, szorosan kössük bele, és állítsuk a zacskót egy választott sütőformába, pl. kenyérsütő forma, hagyjuk legalább 1 órát pihenni hűtőszekrényben. Ez idő alatt a húst pácolódik, a zselatin megduzzad.
Sütés előtt szúrjuk meg a zacskót 1-2 helyen tűvel, süssük előmelegített 180°C hőmérsékletű sütőben kb. 50 percig.
Vegyük ki a sütőből, a tetejére tegyünk súlyt, és így hagyjuk teljesen kihűlni (benne a zacskóban és a formában). A lehűtött húst tegyük minimum néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Bontsuk ki a zacskóból és szeleteljük.