Mascarponés csokoládétorta sütés nélkül

Hozzávalók:


a tésztához:
- 15 db babapiskóta
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 8 dkg margarin
- annyi tej, amennyit felvesz

Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg 40% kakaótartalmú csokoládé
- 15 dkg (házi) mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 2 dl habtejszín (30%, nem növényi eredetű)
- 1 csomag habfixáló
- csokoládéforgács a süti tetejére

Elkészítés:


A tortalaphoz a babapiskótát szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és a kakaóport. Jól összekeverjük. Ha a tészta túl száraz lenne, annyi tejet adunk hozzá, amennyitől összeáll. Ezt a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Körülbelül 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük, s közben elkészítjük a krémet.
mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd folyósra kihűtjük, és a mascarponéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd apránként a csokoládés krémhez keverjük.
A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, és egyenletesen rákenjük a csokoládés-habos krémet. A tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal. Aztán 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön.