Medvehagyma krémleves II.

Hozzávalók:


2 nagyobb csomó medvehagyma
1 közepes vöröshagyma
1,5 dl száraz fehérbor
1 l húsleves
2 dl tejszín
1 közepes krumpli
2 evőkanál olaj vagy vaj

őrölt bors
reszelt szerecsendió
a levesbetéthez:
pirított kenyérkocka
a sajtcsipszhez 10 dkg vegyes reszelt sajt
Elkészítés

Elkészítés:


A medvehagymát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A krumplit és a vöröshagymát is megtisztítjuk.

Közepes lábasban a felforrósított zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük a medvehagymát, néhányszor átkeverjük, majd felöntjük a borral. Hozzáöntjük a húslevest, beletesszük az apró kockákra vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele kevés szerecsendiót, és kisebb lángon addig főzzük, míg a krumpli puha nem lesz.

A levest turmixoljuk és visszaöntjük a lábasba. Beletesszük a tejszínt, utánaízesítünk, majd amikor felforr, készen van.

Pirított kenyérkockával és/vagy sajtcsipsszel tálaljuk. A sajtcsipszet úgy készítjük, hogy a reszelt sajtból sütőpapíros tepsire halmokat teszünk, és 180-200 fokos sütőben világosra pirítjuk.