360 gr víz
2 tk só
1 ek ecet
2 ek olaj
500 gr liszt
1,3 dkg élesztő
1 jó nagy krumpli, vagy maradék krumplipüré
Az egészet ebben a sorrendben tálba mérni, jól összedagasztani. Lehet, hogy közben kíván lisztet, de nem kell túl sok már hozzá.
Ha jól kigyúrtuk, akkor lisztezett tálban 40-50 perc pihi. Utána deszkára téve finoman kilapítani, ráteríteni és belenyomkodni az összevágott medvehagymát. Két oldalát, mint a hajtogatott tésztát felhajtani, majd feltekerni és kicsit összeformázni.
A kibélelt jénaiban még pihentetni 20 percet, közben félidőben bevágni. Előmelegített sütőben megspriccelve tetővel kb 30-40 percig sütni, majd tető nélkül jó pirulásig még 20 perc.
Ha kész megspriccelni és rácson kihűteni.