Medvehagymás-parmezános kenyérke

Hozzávalók:


40 dkg liszt
2 dl meleg tej
1 ek cukor
2,5 dkg élesztő,
1-1,5 tk só
2 ek provence-i fűszerkeverék,
8-9 levélnyi medvehagyma felaprítva
2 ek reszelt parmezán,
2 ek olaj
kevés meleg víz

Elkészítés:


A cukros meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Eközben a lisztet átszitálom beleteszem a sót, parmezán és az aprított medvehagymát. A felfutott élesztőt a tejjel együtt a közepébe öntöm, hozzáadom az olajat is majd elkezdem dagasztani. Akkor jó, amikor a tészta az edény falától már elválik. Lisztezett deszkán letakarva nagyjából 45 percig kelesztem, lehet kicsit tovább is.
Újra átdagasztom majd kisebb gombócokat formálok belőle. Egy kerek formát kiolajozok ezekbe teszem a gombócokat. További 15 percig hagyom pihenni őket, ezután előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20 percig sütöm. Kiveszem a sütőből és a kenyeret még megkenem az alábbi keverékkel: 1 ek tejföl, 1 ek olaj, 3-4 csepp citromlé... mehet még bele fokhagyma is.