Meggyes fahéjas vajas csiga

Hozzávalók:


Tészta:

5 dkg vaj
35 dkg liszt
1 egész tojás
2 dl zsíros, nyers tej
csipet só
2,5 dkg friss élesztő
5 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek citromlé
Töltelék:

kb. 40 dkg meggy(befőtt)
2 ek őrölt fahéj
3 ek porcukor
4 dkg vaj
Tetejére:

1 dl tej
1 dkg vaj

Elkészítés:


A tésztát összegyúrjuk, dagasztjuk, letakarva kelesztjük.
.Ha duplájára kelt, lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra és megkenjük az egészet vajjal, majd megszórjuk fahéjjal és cukorral. Erre jön a magozott (lecsepegtetett) meggy (befőtt). Szorosan feltekerjük, kétujjnyi darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsiben egymás mellé, lazán elhelyezzük.
3. A tetejüket megkenjük a vajas tejjel. (Én a mikróba tettem, kb. fél perc alatt egynemű lett.)
4. Sütőben 175 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.