Meggyes mákos süti (Zé)

Hozzávalók:


25×18 cm-es tepsihez

4 tojás
130 g kristálycukor
135 ml mandulatej
150 g liszt
1 csomag sütőpor
110 g mák
1 csipet só
1 citrom facsart leve és reszelt héja
2 marék meggybefőtt

Elkészítés:


A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáreszeljük a citromhéjat és beleöntjük a mandulatejet és citromlevet. A tojásfehérjéket habosra verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, mákkal és egy csipet sóval. A tojásos és lisztes részt összekeverjük, közben hozzáadagoljuk óvatosan kevergetve a tojásfehérjehabot és belesimítjuk a tepsibe. A meggybefőttet lecsepegtetjük, beledobáljuk a tésztába és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.