4 közepes alma
4 evőkanál barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál frissen őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
2 evőkanál vaj
1 csipet só
1/2 citrom leve
1 csomag levelestészta
étolaj a sütéshez
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk.. A gyümölcsöt kis darabokra vágjuk és egy közepes lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a citromlevet, és a fűszereket. Kb. 10 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul. Lehűtjük.
A levelestésztából 6-8 téglalapot vágunk és mindegyikbe 2 csapott evőkanálnyit kanalazunk az almás töltelékből. A tészta széleit vizes ecsettel bekenjük, a tésztát ráhajtjuk a töltelékre és a széleit villával lenyomkodjuk. Forró olajban oldalankén 2-2 perc alatt, egyszerre 1-2 almás táskát aranybarnára sütünk. Kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, majd a többit ugyanígy kisütjük. Melegen fogyasztjuk.