A leveshez:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb cukkini
2 marék zöldborsó
600 ml víz (vagy zöldségalaplé)
só
bors
1 csokor menta
1 ek tejszín a tetejére
A baconos parmezánchipshez:
3 szelet bacon
100 g reszelt parmezán
50 g reszelt cheddar
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, pár perc után pedig hozzádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk, majd mehet hozzá a zöldborsó és a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk és lefedve, közepes lángon, kb. 10 percig főzzük a levest.
Közben a bacont nagyon apróra daraboljuk és egy serpenyőben kissé lepirítjuk. Ezután összekeverjük a parmezánnal, cheddarral és sütőpapíros lemezre kis halmokat rakunk belőlük. Picit megformázzuk őket és 190 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk. Ennyi idő alatt megolvad a sajt és összetartja majd a chipseinket. Közben az elkészült levesbe rakjuk a mentát, hagyjuk, hogy újra felforrjon, majd botmixerrel krémesítjük. Tálkákban tálaljuk kevés tejszínnel és parmezánchips-szel a tetején.