8 dkg kukorica liszt
10 dkg rétes liszt
46 dkg sima liszt,
2 dkg só,
2 dkg cukor
2 dkg élesztő
7 dkg olívaolaj
32 dkg víz/ez van a receptben/
Kenéshez: 1 tojássárgája
tetejére kukorica vagy búzadara
Lágy tésztát dagasztunk, és langyos helyen 1,5-2 órát kelesztjük./én 1,5/
A megkelt tésztát újból átdolgozzuk, kerek lappá nyújtjuk, és 12 cikkre vágjuk. Ezekből kis zsömléket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Távol egymástól mert jól megfog kelni, egyszerre csak 6 db-ot.
Kereszt alakban bevágjuk, lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk darával. Az igazi kukorica dara lett volna, de jobb híján búzadarát használtam.
Még így pihentettem 10 percet.
Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.