25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 25 dkg méz, 70 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 teáskanál fahéj, ¼ kávéskanál szegfűszeg, ½ kávéskanál gyömbér, ½ kávéskanál koriander, ½ kávéskanál kardamom
A vajat, cukrot, mézet jól összekeverjük. Hozzáadjuk az őrölt fűszereket.
A liszthez szitáljuk a szódabikarbónát, hozzáadjuk a csipet sót, hozzáadjuk a vajas keverékhez,és összegyúrjuk.
Itt elég lágy a vaj, így elég lágy tésztát kapunk, de mivel hűteni kell, ez nem gond. Ha összegyúrtuk, lefóliázzuk és mehet a hűtőbe pár órára pihenni. (Nálam ez 3 óra volt.)
Ha pihent lisztezett deszkán a felét kinyújtjuk. (jó lisztes deszkán, ne spóroljunk a liszttel, mert különben hamar leragad.)
Kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,
180 fokra előmelegített sütőben (nekem alsó-felső sütés) 7-10 perc alatt megsütjük.
Rácsra szedjük hűlni.
Képekkel:
http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/mezes-keksz-avagy-hogyan-keszitsunk-otthon-mese-kekszet/