Mézes-mustáros sült csirke szaftosan

Hozzávalók:


4 darab csirke-felsőcomb
3-4 evőkanál olívaolaj
3-4 evőkanál mustár
méz (mindenki annyit tegyen bele, amennyit kíván, érdemes kóstolni)
só, bors, csili
balzsamecet

Elkészítés:


A csirkét kifilézem, majd megtörlöm őket.
Fogok egy tálat, amiben összekeverem az olajat, a mustárt és a mézet, valamint a fűszereket (csilit csak módjával). Beleforgatom a húst, és lefújom egy kis pikáns balzsamecettel (én cseresznyéset használok.) Elsőre talán bizarrnak tűnik, de a tényleg minimális balzsamecet még pikánsabb ízt ad a husinak.
Fóliával letakarom a tálat, és berakom a hűtőbe. Általában reggel, munka előtt elkészítem, és este, amikor hazaérek, kiveszem a hűtőből, bedobom a jénaiba, és már mehet is a sütőbe.
35-40 perc sülés után leveszem a fóliát, és megnézem, puha-e a husi, ha igen, akkor mehet vissza, de már fólia nélkül. Mielőtt kivenném a ropogós combokat, gyorsan kikeverek még egy adag szószt, és rálocsolom a húsra, ennek már nem kell rápirulnia, csak szaft lesz belőle.
Tipp: Nem szabad a mustáron spórolni, de érdemes kerülni a nagyon erős, már-már maró mustárokat.