Mézes puszedli

Hozzávalók:


40 dkg liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 db közepes méretű tojás
1 db tojássárgája
1 tk mézes süteményhez való fűszerkeverék, de helyettesíthető fehéj, szegfűszeg és gyömbér keverékével
1 tk szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja
15 dkg méz
3 ek tejföl
1 csipet só
ízlés szerint kakaópor

A mázhoz
3 db tojásfehérje
25 dkg porcukor

Elkészítés:


A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet. Minden száraz hozzávalót összekeverünk, majd a tojások, a tojássárgája és a tejföl hozzáadása után a méz és vaj elegyét is hozzáöntjük, a narancs héját belereszeljük. Ha úgy szeretjük, ekkor szórhatunk bele 2-3 evőkanál kakaót is, de ez nem szükségszerű. Ezután nincs más dolgunk, mint összegyúrni a tésztát.
Diónyi golyókat formázunk a ragacsos masszából, majd azokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól kissé távol elhelyezzük.
A puszedlik 180 fokon 8-10 perc alatt elkészülnek.
Amíg a puszedlik hűlnek elkészítjük a mázat. Ehhez a tojásfehérjéket és a porcukrot kemény habbá verjük. Aki a krémesebb állagú mázzal szeret dolgozni, annak elég a hozzávalókat egy villa segítségével összekeverni.
A kihűlt puszedliket a masszába forgatjuk, a tetejét tetszét szerint díszítjük.
Amint a máz megkeményedik a puszedlin, máris fogyasztható. Érdemes a kis süteményeket egy dobozba tenni, így azok sokáig megőrzik puhaságukat, és az ünnepi időszak ellenállhatatlan finomságai lesznek!