Mézeskalácsos créme brulée

Hozzávalók:


6 adag

600 ml habtejszín
8 db tojássárgája
80 g cukor
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 ek cukor (a karamellizáláshoz)

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt.
A tejszínt melegítsük forráspontig.
Ezalatt mixerrel verjük fel a tojássárgáját a cukorral és a mézeskalács fűszerrel.
Tegyük el a mixert, és váltsunk fakanálra vagy bármilyen más kézi kutyuló eszközre. A meleg tejszínt kavargatás közben öntsük a tojássárgájához. Azért ne használjunk ennél a műveletnél gépi habverőt, mert akkor a crème brulee-nek túl könnyű lesz a szerkezete.
Készítsük elő a kicsi tálakat és egy nagy tepsit. Szűrőn keresztül öntsük a masszát a kicsit tálakba, amiket helyezzünk a tepsibe.
Öntsünk forró vizet a tepsibe, a kicsi tálkák feléig. A tálkák tetejét fedjük be aluminiumfóliával.
Utána helyezzük a sütőbe, és süssük meg. A sütési időnk a tálkák nagyságától függ.
Hűtsük le jól, és tálalás előtt szórjuk meg egy evőkanál cukorral, és pisztollyal égessük karamellé.
sütési hőfok: 150°C
sütési mód: hőlégkeveréses