Monte Cristo szendvics

Hozzávalók:


8 szelet toast kenyér
140 g gépsonka
140 g reszelt sajt
vaj a kenéshez
2 tojás
50 ml tej
50 ml tejszín
1 tk. olaj a sütéshez
1 tk. vaj a sütéshez

Elkészítés:


A toast kenyerek egyik oldalát kend meg vékonyan vajjal.
Halmozd szendvicsenként az egyik kenyérre a reszelt sajt felét (1 szendvics kb. 3,5 dkg sajt összesen, ennek a fele kell most).
Szórd meg a kenyér egyik felét sajttal.
Tedd rá a gépsonkát (1 szendvics kb. 3,5 dkg gépsonka). Rendezd el, ha kell akkor tépkedd kisebb darabokra, hogy lefedje a kenyeret mindenhol, de ne lógjon ki.
Tedd rá a sonkát.
Halmozd rá a reszelt sajt másik felét.
Tedd rá a szendvics másik kenyerét, vajas felével a sajtra, és egy kicsit nyomkodd le.
Egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejszínt és azzal is keverd össze.
Verd fel a tojást, és add hozzá a tejet és a tejszínt.
Egy tapadásmentes serpenyőben alacsony lángon olvaszd fel a vajat az olajban.
Ha nem egy adagban sütöd, akkor öntsd az olaj-vaj keveréket egy tálba, és minden szendvics alá tegyél majd sütés előtt egy fél teáskanálnyi zsiradékot.
A szendvicseket mártsd a tejszínes-tojásba mindkét oldalukon, épp mintha bundáskenyeret készítenél.
A szendvicseket mártogasd meg a tojásban.
Készülj fel, hogy kb. nyakig tojásos leszel – de megéri.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/monte-cristo-szendvics