Narancskrémleves

Hozzávalók:


6 dl frissen facsart narancslé
2 narancs reszelt héja
4 dl görög joghurt
2 evőkanál vaníliás cukor

A habgaluskához:
2 tojásfehérje
2 evőkanál cukor

Elkészítés:


A narancslét a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal és a görög joghurttal habosra turmixoljuk. Lehűtjük. A habgaluskához a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd 15 másodpercre a mikróba tesszük. Majd evőkanálnyi halmokat szaggatva belőle a leves tetejére szedjük. Ha nincs mikrónk, akkor a habból az evőkanálnyi nagyságú galuskákat forró vízbe tesszük, kifőzzük, majd lecsepegtetve a leves tetejére helyezzük. Mentalevéllel, vagy citromfűvel díszítve tálaljuk.