Narancslikőr kávéval

Hozzávalók:


2 bio narancs
24 szem kávé
tiszta szesz
vanília, fahéj, szegfűszeg, kardamom......
cukor

Elkészítés:


Két kezeletlen héjú, bionarancsot spékeljünk meg 24 szem kávéval.

Áztassuk tisztaszeszbe vagy semleges ízű pálinkába (almapálinka, vodka), néhány hétre. Nem rontjuk el, ha áztatunk mellé néhány szem fügét, sárgabarackot, kardamom magot, egy darabka vaníliát, fahéjat, pár szem szegfűszeget is. Állítsuk be a töménységét 30 – 40 %-ra. Nem kell hozzá fokoló, kóstolgatva is lehet. Ízlés szerint cukrozzuk (kb. 100 – 150 g/l). Gyönyörű tiszta, átlátszó italt kapunk, mindenféle derítés, szűrés nélkül.

A neheze most következik: dugjuk el a kész likőrt minél hosszabb időre, de legalább két hétre, hogy érlelődhessen.