Narancslikőr

Hozzávalók:


2 narancs
1 citrom
2 dl vodka
18 dkg cukor
1,5 dl víz
3 szegfűszeg
2 fahéjrúd

Elkészítés:


Forró vízben megmossuk a narancsot és a citromot, sajtreszelővel vékonyan lereszeljük a héjukat úgy, hogy a fehér része ne kerüljön bele. Zárható befőttes üvegbe tesszük, felöntjük a vodkával, és beledobjuk a fahéjat meg a szegfűszeget. Lezárjuk, és időnként felrázva két napig érleljük a hűtőben. Utána átszűrjük sűrű szövésű textilen, eltávolítjuk a szegfűszeget és a fahéjrudat, a visszamaradt héjat pedig lábosba tesszük, hozzámérjük a vizet és a cukrot.

Felforraljuk, 4-5 percig főzzük, majd langyosra hűtjük. Szűrés után elkeverjük az alkoholos résszel, és jól behűtjük.

Tipp: a szegfűszeget és a fahéjrudat öblítés, szárítás után porcukorba, vaníliás cukorba vagy akár potpourriba tehetjük illatosítónak.