400ml tejszín
120g étcsokoládé
80g cukornak megfelelő édesítő
1 kezeletlen narancs héja
díszítéshez
100ml tejszín
1 narancs, filézve
A tejszínt egy tapadásmentes lábasba tettem, felforrósítottam és beletördeltem a csokoládét. Amikor a csoki elolvadt levettem a tűztől, belekevertem az édesítőt és a narancs reszelt héját. Amikor annyira kihűlt, hűtőbe tettem és egy éjszakán át ott pihentettem.
Másnap előkészítettem a poharakat. A csokis alapot robotgépbe tettem és habbá vertem. Vigyázzunk vele, könnyű túlverni! Habzsákkal beletöltöttem a poharakba. A díszítéshez szánt tejszínnel, filézett naranccsal és narancshéjjal díszítettem.
http://afonyamamora.blogspot.hu/2017/12/narancsos-csokoladehab.html