Narancsos csokitorta (Limara)

Hozzávalók:


Mérce 2,5 dl pohár
Tészta
1,5 csésze liszt
1,5 csésze cukor
3/4 csésze holland kakaópor
1,5 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
1 tk. só
1 narancs reszelt héja
2 nagy tojás
3/4 csésze író
3/4 csésze frissen facsart narancslé
1 tk. vanília kivonat
5 ek. olaj
Krém:
4 nagy tojás
20 dkg cukor
2 ek. holland kakaópor
10 dkg 74 %-os étcsokoládé
1 tk. vanília kivonat
20 dkg puha vaj

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit a robotgép táljába mérjük és rövid idő alatt sima, egynemű tésztát keverünk belőle.
2 darab 20 cm átmérőjű sütőforma aljába sütőpapírt terítünk, és a kikevert tészta felét előbb egyikbe, majd a másikba beleöntjük. betesszük őket az előmelegített sütőbe, a hőfokot visszavesszük 170 fokra és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, inkább kissé tapadós maradjon!
A kisült tortalapokat rácsra tesszük és kihűtjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Előveszünk egy lábast, az aljába beleöntünk kb. 2 ujjnyi magasan vizet, majd ráteszünk egy akkora tálat, ami kissé belesüllyed, de az alja nem ér a vízbe. A tálba önztjük a cukrot, hozzáadjuk az egész tojásokat és egy habverővel addig kevergetjük, verjük, amíg a krém jól besűrűsödik. (Kb. 10-12 perc alatt van készen).
Elzárjuk alatta a lángot, a krémbe szórjuk a 2 evőkanál kakaóport, elkeverjük, majd beletördeljük a csokoládét és hozzáadjuk a vaníliát is. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé felolvad és a krém szép fényes, egynemű lesz. Félretesszük és kihűtjük.
Amikor a krém kihűlt a robotgép táljába tesszük és a puha vajjal kihabosítjuk.

Tortatálra tesszük az egyik tortalapot, kenünk rá a krémből, arra rátesszük a másik lapot, majd a maradék krémmel vastagon bevonjuk az egész tortát. 1-2 órára hűtőbe tesszük, azután tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.limarapeksege.hu/2017/09/narancsos-csokitorta.html