1 db 22 cm-es vagy 2 db 16 cm-es formához
50 dkg liszt
20 dkg cukor
6 tojás
20 dkg olvasztott vaj
1/2 zacskó sütőpor (6 g)
2-3 narancs lereszelt héja és kifacsart leve
1 maréknyi beáztatott mazsola (elhagyható)
a formához: liszt, vaj
Robotgéppel habosra verjük a tojásokat a cukorral, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a vajat. A sütőport elkeverjük a lisztben, és fokozatosan a krémbe forgatjuk. Beletesszük a narancshéjat és annyi narancslevet, hogy még éppen folyós, de sűrű masszát kapjunk. A leszűrt mazsolát is elkeverjük benne.
Kikenjük a formát vajjal, beszórjuk liszttel, majd beletöltjük a tésztát. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt átsütjük. (Tűpróba!) Rácsra téve kihűtjük; ha 10 percig a formában hagyjuk pihenni, könnyebben kijön belőle.