Negyedórás almafánk

Hozzávalók:


24 dkg finomliszt
1 cs sütőpor
1 kk fahéj
1 ek cukor
1 csipet só
1 tojás
3 közepes alma, meghámozva, sajtreszelőn lereszelve
étolaj (vagy kókuszzsír)

Elkészítés:


Keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót, cukrot, majd mehet hozzá a tojást és a reszelt alma. Ha már masszív palacsintatésztára hasonlító tésztát kaptál, takard le a tálat egy ruhával és pihentesd tíz percig (nekem ehhez kellett vagy 6 db alma.. :) )
Rakd fel az olajat, szaggasd bele a fánkokat, majd ha megsült az egyik fele, fordítsd meg!
Fahéjas porcukorral megszórva, esetleg lekvárral isteni finom!
(nem túl édes, nem túl lisztes, könnyű "fánkocska")