5 alma, lehetőleg savanyú, zöld alma
100 g vaj
2 tojás
250 g cukor
1 csomag vanília cukor
100g búza liszt
1dl tej
citromlé
egy teáskanál szódabikarbóna
porcukor
Vágjuk ketté az almákat és távolítsuk el a közepét a magokkal együtt. Ez után vágjuk fel vékony szeletekre.
A többi hozzávalót tedd egy nagy tálba és alaposan kevert össze habverővel. Így kapni fogsz egy vastagabb, sima tésztát.
A sütőformát vajazd és lisztezd ki, majd tedd bele az összekevert tésztát. Az alma szeleteket tűzdeld bele a tésztába, egyenlően elosztva. Igény szerint a tetejére is tehetsz pár darabot.
Tedd sütőbe 180° -on 45 percre, amíg aranybarna nem lesz.
A végén hintsd meg porcukorral.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.