Olasz gyümölcsös kuglóf (ciambella)

Hozzávalók:


26 cm-es formához:
250 g vaj
500 g liszt
250 ml tej
1 csomag sütőpor
2 citrom reszelt héja
5 tojás
300 g cukor
150 g szárított vagy kandírozott gyümölcs
1 rúd vanília vagy vanília aroma
1 csipet só

Elkészítés:


A szobahőmérsékletű vajat apró kockákra vágjuk, majd a cukorral együtt habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sót, a vaníliát és a tojásokat és további 4-5 percig kavarjuk.
Belereszeljük a citromok héját, beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, majd hozzáöntjük a tejet és addig keverjük amíg homogén masszát nem kapunk.
Hozzáadjuk az apróra vágott gyümölcsöket (a gyümölcs helyett csokoládédarabokat is tehetünk bele) és néhány gyors mozdulattal átkavarjuk.
Egy 26 cm-es kuglófformát ( ennek hiányában a tortaforma is megteszi) kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. (akkor lesz kész amikor a tésztába szúrt fogpiszkálón már nem marad nyers tészta).
A kihűlt tésztát, kivesszük a tortaformából, porcukorral megszórjuk és akár önállóan akár lekvárral vagy vanília öntettel már fogyaszthatjuk is.