1/2 kg őszibarack
9 dkg nádcukor
20 dkg víz
6 dkg habtejszín
1/2 dl fehérbor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 teáskanál őrölt kardamom
1 kávéskanál őrölt fahéj
a díszítéshez: 1 szép őszibarack, friss mentalevél
A barackot pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd rögtön áttesszük hideg vízbe, így könnyen le tudjuk húzni a héját. A gyümölcs húsát feldaraboA barackot pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd rögtön áttesszük hideg vízbe, így könnyen le tudjuk húzni a héját. A gyümölcs húsát feldaraboljuk. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a barackot, a kardamomot, a fahéjat, a citrom héját, és 5-8 perc alatt összefőzzük. Lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a bort, és pár percig hagyjuk még, hogy egyet forrjon.
A barackot pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd rögtön áttesszük hideg vízbe, így könnyen le tudjuk húzni a héját. A gyümölcs húsát feldaraboljuk. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a barackot, a kardamomot, a fahéjat, a citrom héját, és 5-8 perc alatt összefőzzük. Lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a bort, és pár percig hagyjuk még, hogy egyet forrjon.
A levest tálalás előtt teljesen kihűtjük, friss mentalevéllel és barackszeletekkel tálaljuk.