Paradicsom lekvár

Hozzávalók:


1,5 kg paradicsom
1 kisebb hagyma
12 dkg. barna cukor
12 dkg. kristálycukor
1 teáskanál só
60 ml. almaecet
1 citrom leve
1 zöld alma
1 teáskanál Provence fűszernövény keverék (bazsalikom, borsika, tárkony, kakukkfű, rozmaring)

Elkészítés:


A paradicsomot vágjuk fel durvára, a hagymát kockára, egy zöld almát szintén kockára vágunk, és tegyünk minden hozzávalót egy nagy lábasba, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és kevergetve főzzük lekvár sűrűségűre. Tiszta üvegekbe töltjük még forrón, és az üvegeket lezárva 5 percre fejre állítjuk, majd a polcra tesszük.
Fogyasztható hamburgerbe, adhatjátó sült, vagy főtt húsokhoz, frissen sült kolbász mellé, vagy csak egyszerűen a vajas kenyér is felturbózható vele. De nagyszerű sajtokhoz, felvágottakhoz.