A tésztához:
25 dkg kenyérliszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
2,7 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
3 dkg vaj
2 teáskanál só
A töltéshez:
45 db koktélvirsli (vagy 2-3 centis darabokra vágott virsli)
A tetejére szórásnak:
1 evőkanál szezámmag
A főzéshez:
1 l víz
5 dkg szódabikarbóna
2 teáskanál só
A lisztet a dagasztó tálba tesszük. Közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a langyos vízzel. 15 perc alatt hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 45 darabra vágjuk. A tésztadarabokat a tenyerünkkel kilapítjuk, majd beletekerjük a virsliket, az alján és a szélein összecsippentjük a tésztát. A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A megtöltött tésztadarabokat újabb kelesztés nélkül, fél percig főzzük a lobogó vízben. Szűrőlapáttal kiszedjük és jól lecsepegtetjük, esetleg konyhai papírtörlővel felitatjuk a felesleges vizet. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk és megszórjuk a szezámmaggal. 210 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép barnára sütjük.