a tésztához:
4 db tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:
6 db alma,
150 g cukor,
2 db narancs,
2 tasak zselatin,
vaníliaaroma.
a díszítéshez:
200 ml tejszínhab,
50 g fekete csokoládé.
Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és lassan adjuk hozzá, keverjük hozzá a lisztet. Töltsük a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába és süssük 35 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Tisztítsuk meg az almát, vágjuk vékony szeletekre majd tegyük fel főni annyi vízbe, hogy ellepje. Adjuk hozzá a cukrot és főzzük néhány percig. A zselatint oldjuk fel kevés vízben és keverjük az almakompóthoz. A narancsok levét facsarjuk ki és öntsük hozzá, adjunk hozzá tetszés szerint vaníliaaromát. Ezt a keveréket öntsük a megsült tésztára, tegyük hűtőbe néhány órára. Tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítsük.