12,5 dkg készre főzött rák
1 tojás sárgája
mokkáskanál mustár
1,5 dl étolaj
1 dl tejföl
2 evőkanál kechup
só,bors
citromlé
pár csepp worchester szósz(elhagyható)
chilipaprika(elhagyható)
A tojás sárgájához hozzáteszem a mustárt,néhány csepp citromlevet majd habverővel kissé elkeverem és lassan csurgatva az olajat krémes majonézt keverek belőle.Beleteszem a ketcupot,a tejfölt és ízlés szerint fűszerezem.Lehetőleg néhány órát hagyom hűtőszekrényben állni.Tálaláskor kis evőkanálnyi halmokat rakok a szószból,majd mindegyikre egy-egy rákot teszek.Megcsepegtetem citrommal és megszórom friss chilivel.Pirított rozskenyérrel tálalom.
Két főre bőséges vacsora.Előételként ez a mennyiség 4-5 főre elegendő.Egy pohár finom fehérbort viszont minkét esetben ajánlok mellé.