Rakott húspogácsa

Hozzávalók:


500 g darált sertéshús
100 g kenyér
100 ml tej
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 hagyma
1 paradicsom
6 evőkanál tejföl
2 evőkanál ketchup
100 g sajt

bors

Elkészítés:


A kenyeret áztassuk be a tejbe, majd nyomkodjuk ki. A darált húst fűszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyérdarabokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki olajjal. A masszából formázzunk fasírtokat és lapítsuk el őket, majd tegyük a tepsibe.
A húspogácsákat kenjük meg ketchuppal. A hagymát, a paradicsomot és a sajtot szeleteljük fel.
Minden húspogácsára tegyünk egy szelet hagymát és kenjük meg tejföllel.
Tegyünk egy – egy szelet paradicsomot minden húsra és kenjük meg tejföllel. A tetejükre egy szelet sajt kerül.
180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.