2 személyre
40 dkg burgonya (tisztítva mérve)
20 dkg lazacfilé (bőre nélkül)
1 közepes vöröshagyma
1 dl tej
1 dl tejszín
1 tojás
1 teáskanál mustármag
1 kávéskanál kakukkfű
só
őrölt bors
vaj
A halat vékony szeletekre vágjuk, a burgonyát és a vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A tűzálló tálat kivajazzuk, az aljára egy réteg krumplit teszünk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. Ráhelyezzük a halszeletek és a vöröshagyma felét, ismét fűszerezzük, majd így rétegezzük tovább; a tetejére burgonya kerüljön. Ráöntjük a tejszínnel és tojással elvegyített tejet. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 50 percig sütjük.
Tipp: a mártáshoz keverhetünk kevés reszelt sajtot is.