Ropogós pirított (sült) hagyma

Hozzávalók:


1 közepes fej hagyma
1 tojás
1 ek. tej vagy tejszín
60-70 g liszt

Olaj a sütéshez

Elkészítés:


Egy serpenyőben kezdd el melegíteni az olajat nagy lángon. Legalább 3-4 cm mély legyen, és egészen forró, mire a hagymákat előkészíted.
Első lépésben pucold meg a hagymát, vágd először negyedekbe, utána ízlés szerint kb. fél – 1 cm-es darabokra. Szedd szét gyűrűire.
Egy tálban verd fel és enyhén sózd meg a tojást, és add hozzá a tejet vagy tejszínt. Egy másik tálba tedd a lisztet.
Tedd a hagymát a tojásba, és forgasd meg benne.
Vedd ki a hagymát, hagyd kicsit lecsöpögni, és forgasd meg a lisztben.
Lehet kisebb adagokban is csinálni, de egy közepes fej hagymát meg lehet egyszerre forgatni a tojásban is és a lisztben is.
Egy szűrőben rázd le a fölösleges lisztet a hagymáról.
Tedd a hagymát az olajba, és nagy lángon süsd aranyszínűre 4-5 perc alatt. Néha forgasd meg, süsd aranyszínűre.
Egy szűrőlapáttal vedd ki, és ízlés szerint sózd. Én ilyenkor is a szűrőbe teszem, hadd csöpögjön le.
Kiválóan illik hot doghoz, salátákhoz, de akár még magában is el lehet csemegézni.