25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg mazsola
- 1/2 dl rum
- 1 liter tej
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál méz
- 2,5 dl tejszín
- 1 narancs reszelt héja
A mazsolát rumba áztatom. Annyi tejből, amennyi a pudingporos csomag ajánlásán található, pudingot készítek. A barnacukrot hozzáadom, és együtt simára keverem. A megmaradt tejet felforralom, és az elkevert pudingporos krémet hozzáadom úgy, hogy csomómentes maradjon. Belemorzsolom a gesztenyemasszát, és pár percig főzöm. Ha jól átfőtt, leveszem a tűzről, ízesítem a vaníliás cukorral, dúsítom a tejszín felével, majd habverővel jól felhabosítom és a mézzel meglocsolom. Tálaláskor a maradék tejszínt felverem, habgaluskát szaggatok belőle a leves tetejére, és narancscsíkokkal, mazsolaszemekkel, valamint friss citromfűlevéllel díszítem.