2-3 db kisebb cukkini lereszelve, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 db tömlős sajt (vagy 10 dkg krémsajt), 2,5 dkg vaj, 5 dkg feta sajt, 1 evőkanál majonéz, 5-6 evőkanál pirított szezámmag, só, bors, egy kis csokor petrezselyemzöld felaprítva.
A cukkiniket lereszeljük. Két gerezd zúzott fokhagymát elkezdünk hevíteni az olajon és kb. 1 perc után hozzáadjuk a reszelt cukkinit. Folyamatosan kevergetve kb. 2-3 percig pároljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a harmadik gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük az aprított petrezselyemzöldet. A párolt -de még ropogós - cukkinit lecsöpögtetjük és felét öszzerurmixoljuk a sajtokkal, vajjal, majonézzel, majd a maradék lecsöpögtetett párolt cukkinit hozzákeverjük. A szezámmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk és a krémhez keverjük. Langyosan is fogyaszthatjuk, de kínálhatjuk lehűtve is fehér és barna kenyérhez, pirítóshoz egyaránt.