50 dkg liszt
2-2,5 dl tej
1 pohár joghurt vagy kefír
1 tojás
fél dl olaj
3 kávéskanál só
2 kávéskanál cukor
1 kocka élesztő
1 tojás a kenéshez
Töltelék:
20 dkg sajt
1 tojás
Lekenéshez: 1 tojás.
Legyen jó langymeleg a konyhánk! Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve béleljük ki a gáztepsinket sütőpapírral.
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet kicsit meglangyosítjuk és a többi hozzávalóval, illetve az élesztővel rugalmas tésztát dagasztunk a habverő, majd a két kezünk részvételével. Ha ez kész, nedves ruhával letakarjuk és bő fél órán át duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és kikeverjük.
Mikor megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a köröket. A tölteléket elosztjuk a korongokon, majd ráhatjuk a tészta másik felét, kicsit megnyomkodva a széleken. Felvert tojással kenjük meg a tetejüket.
Konyharuhával letakarva újabb 15-20 percet pihentetjük.
Ezután betoljuk a meleg sütőbe és kb. 20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük a kagylókat.