Sajtos-sült csirkemell mézes-tejszínes almával

Hozzávalók:


sajtos csirkemellhez:

2 db csirkemellfilé
10 dkg reszelt sajt (gouda)
6 szelet Scamorza füstölt, félkemény sajt
1 db tojás (közepes)
1 ek tejföl
1 ek petrezselyemzöld (apróra vágva)

őrölt fehér bors
majoranna
kakukkfű
2 ek olívaolaj

Mézes-tejszínes alma hozzávalói:
5-6 db édes alma
2-3 ek méz
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
8-10 db bazsalikomlevél
2 dl főzőtejszín
3 dkg vaj

Elkészítés:


A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
A reszelt sajtot keverjük össze a tejföllel, és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolajjal. Ezután helyezzük rá az előzőleg befűszerezett mellet, majd osszuk el, és egyenletesen kenjük rá a sajtos-tejfölös keveréket.
Végül fedjük be a felszeletelt füstölt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Az almát vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerinti cikkekre.

Alma:
Egy teflon serpenyőt hevítsünk fel, majd helyezzük egymásmellé a cikkekre vágott almát, és mindkét oldalát süssük szép pirosra. (nem kell alá zsiradékot tenni!!)
Amikor az almagerezdek már szépen megsültek (ez oldalanként 1-2 perc) csipkedjük rá a vajat, kanalazzuk rá a mézet, facsarjuk rá a citromlevet, reszeljük rá a citromhéjat, és szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal. Ezután óvatosan forgassuk, rázogassuk össze.
Pár perc karamellizálódás után öntsük fel a tejszínnel, majd szintén óvatosan rázogassuk, forraljuk össze. Végül vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.